Munca în Olanda

PRIMII PAȘI DUPĂ SOSIREA ÎN OLANDA

Unul dintre primele lucruri pe care le vei face după sosirea în Olanda este semnarea contractului cu E&A Uitzendbureau B.V., sau cu altă companie care intră în componența holdingului. În cazul în care vei lucra în Olanda pentru prima dată următorul pas important va fi obținerea BSN (numărul Sofi, adică numărul olandez de identificare fiscală). În orice birou olandez E&A vor fi la dispoziția Ta angajați vorbitori de limba engleză, care te vor ajuta să îl obții și care îți vor acorda de asemenea asistență și sfaturi pe parcursul întregii perioade de angajare.

ASIGURAREA ÎN TIMPUL ȘEDERII ȘI A MUNCII ÎN OLANDA

Din grija pentru siguranța Ta îți reamintim de necesitatea suportării plății asigurării medicale de bază, care îți va asigura asistența medicală necesară în timpul șederii și a muncii în Olanda. Toți angajații noștri sunt asigurați la casa de asigurare Zorg en Zekerheid, iar contribuția este dedusă direct din salariul Tău. Costul asigurării este de 35,45 € pe săptămână. Pentru ca asigurarea ta medicală să fie în vigoare în timpul concediului trebuie să completezi la angajator formularul corespunzător al ordinului.

CAZAREA ÎN TIMPUL MUNCII ÎN OLANDA

Plecând cu noi la muncă în Olanda vei avea asigurată de asemenea cazarea. În perioada muncii asigurăm cazarea în hoteluri pentru muncitori, apartamente în blocuri sau imobile, rânduri de case, cât și în căsuțe tip bungalow sau containere de locuit. Ne străduim să le alegem astfel încât locul cazării să fie localizat cât mai aproape de locul Tău de muncă. Toate locuințele pentru persoanele care lucrează în Olanda au un standard asemănător. Vei avea la dispoziție: anexă bucătărie, baie și o sufragerie comună. Din motive de igienă te rugăm să te echipezi cu un sac de dormit, pernă și cearșaf, deoarece nu asigurăm așternut. În plus trebuie să iei cu tine o cană, o farfurie și tacâmuri. Costul săptămânal al cazării pe perioada muncii în Olanda este de 119,40€.

DEPLASAREA LA SERVICIU

Asigurăm deplasarea sigură și confortabilă la muncă pe teritoriul Olandei, în funcție de distanța dintre locul de muncă și cazare va fi vorba fie de microbus, mașină sau bicicletă. Deplasarea la anumite locuri de muncă va fi cotra cost și se prezintă în felul următor:

 • taxa pentru deplasarea la locul de muncă cu mașina companiei 5 € pentru fiecare zi lucrată (max 25 € pe săptămână), șoferul este scutit de taxă (numai în zilele în care conduce efectiv vehiculul).
 • persoanelor care vor folosi bicicletele puse la dispoziție de E&A le va fi dedusă săptămânal o taxă de închiriere în valoare de 5 €.

SALARIUL PENTRU MUNCA PRESTATĂ ÎN OLANDA

Un element important al muncii în Olanda îl reprezintă bineînțeles salariul. El este cel mai adesea plătit în fiecare săptămână. Vei primi de la noi de asemenea o listă cu specificarea orelor lucrate, a bonusurilor, taxelor și deducerilor cuvenite. Pe baza acestui decont (Salarisspecificatie) îți vom face transferuri bancare săptămânale în contul tău bancar personal indicat anterior. Prima plată va fi transferată în contul tău în a treia săptămână începând cu momentul din care te angajezi. Componentele salariului și mărimea lui sunt variate în funcție de domeniul și natura muncii prestate. Cuantumul salariului pentru munca în Olanda include:

 • tariful orar brut,
 • indemnizațiile pentru munca suplimentară, munca în ture și norma realizată,
 • bani de vacanță și concediu,
 • prime pentru munca prestată în perioada sărbătorilor.

ÎNREGISTRAREA ÎN SCOPUL ÎNCEPERII MUNCII ÎN OLANDA PRIN INTERMEDIUL NOSTRU

Dacă dorești să lucrezi în Olanda prin intermediul firmei noastre, te invităm să completezi formularul de înregistrare de pe pagina noastră de web. Următorul pas îl reprezintă vizitarea unuia dintre birourile noastre, în timpul acelei vizite vom realiza interviul cu Tine și testul de limbă. Datorită acestui lucru în funcție de ofertele de locuri de muncă care vor apărea în Olanda vom fi în stare să conectăm așteptările tale cu angajatorul olandez. Dacă locuiești departe de birourile noastre, putem purta o astfel de conversație online. Pe pagina noastră de web la secțiunea “OFERTE DE MUNCĂ OLANDA” poți aplica pentru plecarea respectivă sugerându-te persoanelor care recrutează. O astfel de posibilitate o au însă numai persoanele care sunt înregistrate în baza de date, care au trecut numărul lor actual de telefon mobil și adresa de email. Apoi, persoanele care îndeplinesc cerințele angajatorului respectiv sunt invitate la interviu la unul dintre birourile noastre. În timpul întâlnirii îți prezentăm informațiile detaliate despre muncă, condițiile de angajare și dacă îndeplinești cerințele ofertei, semnăm cu Tine un precontract. Ne străduim să le asigurăm candidaților noștri un loc de muncă stabil și permanent pe teritoriul Olandei, însă acest lucru depinde și de seriozitatea și implicarea Ta, de nivelul culturii personale, aptitudinile de viață și muncă în grup și dorința de rezolvare a problemelor cu luarea în considerare a respectului reciproc și a înțelegerii beneficiilor reciproce.

DOCUMENTELE CERUTE PENTRU ANGAJAREA ÎN OLANDA

Condiția de a începe munca pe teritoriul Olandei, prin intermediul nostru, este posedarea unui buletin de identitate sau a unui pașaport actual. Persoanele care pleacă în Olanda sunt obligate de asemenea să posede un cont valutar în Euro și să dispună de un card de plată valabil. Dacă ai lucrat deja în Olanda, te rugăm să ne furnizezi și nr BSN (Soffinumer).

CERTIFICATUL DE ANTECEDENTE PENALE

Marea majoritate a anjagatorilor străini care colaborează cu agenția noastră, printre care și firmele localizate pe teritoriul Olandei, cer de la candidații trimiși de noi prezentarea certificatului de antecedente penale (cazierul penal) de aceea vă recomandăm ca înainte de plecare să obțineți acest document și să îl luați cu voi, atunci când plecați în străinătate. Vă avertizăm, că angajatorul utilizator poate refuza să încheie contractul sau poate rezilia raportul de muncă, dacă angajatul nu va fi în stare să prezinte documentul menționat, ca și în cazul ascunderii faptului că ați fost condamnat sau a prezentării unui certificat fals de antecedente penale (indiferent de răspunderea penală separată legată de acest lucru)

TIMPUL DE LUCRU ÎN OLANDA

Un alt aspect important strâns legat de angajarea în Olanda este timpul de lucru, care în marea majoritate a cazurilor arată în felul următor:

 • prima ședere cel puțin 8 săptămâni,
 • posibilitatea de a lucra ore suplimentare în funcție de numărul de comenzi,
 • posibilitatea încheierii unei colaborări permanente în sistem 6-8 săptămâni de muncă și 1-2 două săptămâni în țară.

DECLARAȚIILE ANUALE (JAAROPGAFF) ADICĂ DECONTAREA IMPOZITULUI PE VENITUL DIN MUNCA ÎN OLANDA

Fiecare persoană angajată pe teritoriul Olandei primește declarația anuală, așa zisul Jaaropgaaf, pe baza căreia poți efectua decontarea impozitului olandez. Vom fi bucuroși să te ajutăm în această privință.

Locuri de muncă vacante în Olanda – domeniile accesibile

În ceea ce privește aspectele precum munca Olanda este o țară care prezintă nenumărate oportunități pentru străinii care își caută un loc de muncă. Agenția noastră colaborează cu angajatorii, care oferă locuri de muncă în producție, logistică, grădinărit, îngrijire la domiciliu, cât și în sectoarele specializate. Îți garantăm oferte de muncă foarte diverse care se potrivesc cu aptitudinile Tale și cu cunoștințele de limba engleză sau olandeză. Angajatorii olandezi sunt de asemenea flexibili în ceea ce privește perioada de angajare. Poate fi vorba despre munca în timpul vacanței sau de munca sezonieră o singură dată, cât și de angajare permanentă în sistemul: munca pe teritoriul Olandei timp de 8 săptămâni iar apoi revenirea în țară pentru 1 până la 2 săptămâni și apoi din nou plecarea în străinătate.

Contractanții noștri olandezi caută angajați printre altele pe următoarele posturi:

 • magazioneri,
 • operatori stivuitoare,
 • deservirea liniilor de producție,
 • grădinari,
 • operatori mașini industriale și de construcții,
 • personal curățenie,
 • șoferi,
 • îngrijitori și îngrijitoare persoane în vârstă,
 • sudori,
 • lucrători în construcții.

O soluție interesantă este de asemenea munca pentru cupluri în Olanda, de care pot beneficia toți cei care nu vor să aleagă între posibilitatea câștigării rapide a unor bani suplimentari și despărțirea de partener/ă. În baza noastră de anunțuri nu lipsesc propunerile destinate cuplurilor. Poate fi de exemplu meseria de completator de comenzi (order picker), munca cu florile sau activitățile prestate în cadrul halelor de producție.
Munca în Olanda se leagă în multe cazuri de cerințe concrete, care trebuie îndeplinite de candidați. Șoferii de ex. în afară de permisul de conducere trebuie să posede aptitudinea de a vorbi limba olandeză sau engleză la nivel comunicativ. Operatorii de stivuitoare, sudorii sau alte tipuri de specialiști trebuie în schimb să dispună de certificate și autorizații corespunzătoare. În ceea ce îi privește pe îngrijitorii persoanelor în vârstă este binevenită și apreciată experiența legată de prestarea acestui tip de servicii. Din fericire angajarea propusă de noi în Olanda este atât de diversă în contextul domeniilor și pozițiilor accesibile, încât vom găsi fără probleme o ofertă care să se potrivească ideal cu competențele Tale.

Locuri de muncă vacante în Olanda cu E&A

În cazul în care munca în Olanda împreună cu cazarea și asistența complexă și la zi din partea birourilor noastre sună atrăgător pentru Tine, vizitează pe pagina noastră de web secțiunea „Despre firmă” și convinge-te personal de onestitatea și credibilitatea noastră.

Vă invităm cu căldură la colaborare,

E&A – muncă atractivă, legală și pe deplin sigură în străinătate, imediat.